Comunicate‎ > ‎

COMUNICAT DE PRESA - ATESTAREA PRODUSELOR ALIMENTARE OBTINUTE CONFORM RETETELOR CONSACRATE ROMANESTI

postat 14 oct. 2014, 15:40 de Webmaster DADR Satu Mare   [ actualizat la 14 oct. 2014, 15:40 ]

Directia pentru Agricultura Satu Mare in virtutea atributiilor din domeniul industriei alimentare, anunta toti operatorii din acest domeniu, ca este in vigoare Ordinul comun MADR / MS / ANPC cu numerele 394, 290 si 89 / martie 2014, privind atestarea produselor alimentare obtinute conform retetelor consacrate romenesti.

Prevederile acestui ordin comun vizeaza produsele obtinute dupa retete consacrate romenesti cu o vechime mai mare de 30 de ani. Atestatul va fi eliberat de catre MADR urmat de inscrierea in R.N.R.C.- Registrul National al Retetelor Consacrate.

Operatorii care doresc sa se inscrie in R.N.R.C trebuie sa depuna la D.A.J. Satu Mare: o cerere tip pe cod categorie si cod produs, dovada autorizarii conform cerintelor ANSVSA, contract de prestari servicii cu un laborator autorizat, reteta consacrata, fluxul tehnologic si lista utilajelor, schita spatiilor , capacitatile de productie, certificatul de inmatriculare de la Registrul Comertului, act de identitate, etc.

Va informam de asemenea ca produsele alimentare obtinute in unitatile de procesare conform retetelor consacrate, vor avea o calitate superioara garantata de MADR si s-a publicat pe site-ul ministerului: LISTA RETETELOR CONSACRATE ROMANESTI si documentatia tehnica a produselor pe domenii.

Pentru relatii suplimentare, va rugam sa va adresati in scris la e-mail: dadr.sm@madr.ro sau la telefon: 0261-710064 / 0261-712715.

                                                           

 

14.10.2014